by The Man

Lui Doc. Cel care m-a invatat ca rigoarea este necesara in orice situatie.

Tot ce stiu eu despre pescuitul cu boaba de porumb.
A. Boaba de porumb proaspata.
B.Boaba de porumb conservata.
B.1.Conservata in saramura
B.2.Conservata in vid.
C.Boaba de porumb uscata.
C.1.Gaurita cu croseta.
C.2.Fiarta.
C.2.1.Fiarta in apa.
C.2.2.Fiarta in lapte.
C.2.3.Fiarta in apa sau lapte plus diverse ingrediente ( miere, cacao,
rozmarin, oregano, dulceata de capsuni etc.)

I. Nadirea.
I.1.Nadirea cu prastia.
I.2.Nadirea cu lingura.
I.3.Nadirea cu navomodelul.
I.4.Nadirea cu barca sau salteaua pneumatica.

II. Timpul estimat pentru realizarea efectului de nadire.
II. 1.6-8 ore, pentru nadirea de tip „pat de porumb”.
II. 2.2-3 ore, pentru nadirile periodice.

III. Momeala.
III.1.Direct pe carlig.
III.1.a. Avantaje:
-realizarea facila a monturii
-disimularea perfecta a carligului
III.1.b. Dezavantaje :
-rateuri la intepare
-posibila ingropare in namol.
III.2.Montura pe  „fir de par”.
III.2.1. Pe inaintas, cu plumb culisant.
III.2.2. In lateral, cu plumb fix.
Optional :- granule de polistiren, pentru ridicarea momelii intre ape ;
-viermusi : inainte sau dupa boaba de porumb.

Recomandarea mea : boaba de porumb tip „gigant”, culoare porocalie, aroma
de zmeura, fir de par, plumb culisant pe maxim 15 cm.