Ieri am primit in posta un postcard de 5″x10,5″ (adica 12,5 cm x 26 cm) pe care scrie mare, cu litere rosii: „Invingem impreuna, Mircea Geoana, Presedinte, PSD+PC” precum si poza acestuia. Pe verso ?

„Dragi romani,

Ne dorim cu totii o Romanie de care sa fim mandrei si un viitor pe masura aspiratiilor noastre. A sosit momentul, dupa cinci ani de crize, certuri si conflict, sa creem o Romanie unita.

Pe multi dintre dumneavoastra v-am cunoscut cand eram ambasadorul Romaniei la Washington. Am lucrat impreuna si am facut din Romania un aliat al Statelor Unite si Canadei, o tara membra NATO. Stiti si dumneavoastra ca lucrurile bune se realizeaza cu calm si respect.

Pe 6 decembrie avem sansa de a pune Romania pe un alt drum. Putem infaptui schimbarea pe care ne-o dorim. Putem realiza acest lucru impreuna: batrani si tineri, romani din tara si cei din diaspora. Lucrurile bune se pot intampla si in Romania. Viitorul pe care ni-l dorim incepe cu votul din 6 decembrie.”

Apoi in litere rosii:

” Va chem alaturi de mine, sa construim cu totii, O singura Romanie, o tara a respectului si demnitatii.

MIRCEA GEOANA

Am ramas stupefiat si asta din mai multe motive. Nu fac parte din activa comunitate romaneasca din America, nu sunt nici cetatean roman, singurele mele conectii unde ar fi putut sa-mi apara numele fiind biserica, acolo unde sunt membru donator dar merg o data, de doua ori pe an si abonamentul TV la  programele romanesti.  Cum managementul programelor TV este facut de o firma americana,  nu-mi ramane sa conclud decat ca biserica m-a “vandut”.  Pacat.

As avea multe de spus dar am ramas cu-n gust amar. Consider ca Romania nu are oameni politici ci  “primaverii-eni” implicati in politica,  ca, in lipsa cartilor de specialitate care ne-ar fi  putut invata cum sa se transfere proprietatea de stat in proprietate personala, acesti oameni si-au insusit Romania.  Nu asta ma deranjeaza in mod neaparat,  ci naivitatea  si iresponsabilitatea civica a acestora. Banii ascunsi de clasa politica a Romaniei in banci  elvetiene si offshoruri in Cipru, Bahamas si mai nou Costa Rica se estimeaza a fi la peste 60 de miliarde de euro. Orice om cu putine cunostinte financiare iti va spune ca portofoliul unei entitati ar trebui sa contina 20% in  lichiditati si  80% in investitii.  Imi doresc sa vad politicianul roman, chiar si venit din Primaverii, care va face ca acesti bani sa revina in Romania sub forma de investitii. O fabricuta de facut sarmale la Mizil poate angaja 200 de persoane, de exemplu  🙂

Voi continua in comentarii…

Anunțuri